De zomer komt eraan en de eerste zonnestralen hebben zich al ruim laten zien.

Heerlijk, maar wel potentieel gevaarlijk. Ook al lijken de zonnestralen in de lente en  het begin van de zomer misschien onschuldig, toch kun je hier flink door verbranden. |Met alle gevolgen van dien. Wie heeft ze niet al gezien dit voorjaar? De roodverbrande neuzen, nekken en schouders? Zon veilig

De zonnekracht hangt niet samen met de temperatuur. De zon kan namelijk op een heldere en koele dag net zo sterk zijn als op een warme dag. Daardoor hebben mensen nog minder in de gaten dat ze moeten oppassen voor teveel zonlicht.  Vooral voor lichte huidtypes is het gevaarlijk. zon veilig

Er zijn 6 verschillende huidtypes te onderscheiden.

Deze worden aangeduid met Fitzpatrick 1 tot en met 6. Deze indeling gebeurt op basis van de reactie van de huid op de zon, de mate van verbranding en bruining.

Huidtype 1: De huid verbrandt altijd en wordt niet bruin. Het is een erg lichte huid, vaak met sproeten. Mensen met rood of lichtblond haar en lichte ogen vallen onder dit huidtype.

Huidtype 2: De huid verbrandt snel en wordt zeer moeilijk bruin. Het is een lichte huid. Mensen met blond haar, grijze, groene of blauwe ogen hebben meestal huidtype 2.

Huidtype 3: De huid verbrandt minder snel en wordt gemakkelijk bruin. Het is een licht getinte huid. Mensen met donkerblond of bruin haar en vrij donkere ogen hebben meestal huidtype 3.

Huidtype 4: De huid verbrandt bijna nooit en bruint heel goed. Het is een natuurlijk getinte huid. Mensen met donker haar en donkere ogen hebben meestal huidtype 4.

Huidtype 5: De huid verbrandt zeer zelden en bruint intensief. Mensen hebben een donker getinte huid.

Huidtype 6: De huid verbrandt niet en is zeer donker gepigmenteerd of zwart.

Hou de uv index in de gaten kijk op telefoon wat de index voorspellingen zijn. Zon veilig.

Zonkracht Omschrijving Roodkleuring onbeschermde huid na x minuten Huid verbrandt
1 – 2 vrijwel geen 100 – 50
3 – 4 zwak 35 – 25
5 – 6 matig 25 – 15 gemakkelijk
7 – 8 sterk 15 – 10 snel
9 – 10
en hoger
zeer sterk minder dan 10 zeer snel

zon veilig

 

Elke twee uur zon bescherming smeren zon veilig

Wie goed voorbereid de zon in wil gaan smeert ’s ochtends na het douchen al direct zon bescherming op je gezicht en lijf om schade te voorkomen. Niet pas als je in de zon gaat.

Maar daar blijft het niet bij. Wie zich in de zon begeeft moet iedere twee uur opnieuw de tube of de fles tevoorschijn halen en alle plekjes opnieuw insmeren
Er zijn zonnebrandcrèmes die tot factor 100 gaan. Dat is echter niet echt nodig. Factor 50 is hoog genoeg. Hoewel zon bescherming heel goed is, zitten er in die crèmes soms bestanddelen die zorgen voor andere huidproblemen.  wij bieden daarom ook voor mensen met acne en rosacea een olievrije zon bescherming aan.rosacea/acne

Ook kan je een creme nemen met een hogere factor maar dan de samenstelling van het product goed kennen.  We geven garantie op onze zon bescherming mocht u toch een allergische reactie krijgen kan het product terug binnen 3 weken na aankoop. Als u kunt laten zien wat het probleem is.Welke factor moet ik gebruiken?

Onze huidskleur wordt bepaald door de hoeveelheid melanine die wordt gemaakt en wordt behouden.

Melanine bestaat uit 2 soorten pigment, namelijk eumelanine en feomelanine.

Eumelanine is dominant bij bruin en zwart haar.

feomelanine verantwoordelijk is voor blond en rood haar. Heel goed beschermen.

We zien dat mensen rond de evenaar wonen vaker een donkere huid hebben. Dan mensen die in meer noordelijke landen wonen. Logisch natuurlijk, want de donkere huidskleur beschermt zich beter tegen de zon. Mensen met een donkere huid produceren namelijk meer eumelanine, deze beschermt de huid tegen zowel UV-A- als UV-B-stralen.

Je komt waarschijnlijk al deze huidtypes tegen in de praktijk, waarbij de kennis vaak beperkt is tot verbranding en mogelijkheid tot huidkanker.

Door hier goed over te adviseren en altijd je behandeling af te sluiten met het aanbrengen van een zonnecrème, zorg je ervoor dat mensen bewuster zijn van de schadelijke invloeden van de zon wanneer ze er niet verstandig mee omgaan. Zelfs ondanks dat een donkere huid meer melanine aanmaakt, dienen alle huidtypes zich goed te beschermen tegen teveel zonnestralen.

 

De werking van een zonnecrème beschermt de huid niet alleen tegen  de zon, maar beschermt ons ook tegen pigmentvorming, rimpels en zon verbranding.

zon veilig

Naast zon bescherming hebben wij ook een voedingssupplement te koop in de salon die zorgt voor sterke vermindering van zon veiligzonneallergie, werkt huidverbeterend en verminderd aanmaak van pigmentvlekken DSUN

Zoals hier op de pagina vermeld zon veilig. ga niet op het heetst van de dag in de volle zon. Maar pak en parasol of een pet.

En geniet  van de zomer . met factor 50 wordt je ook echt bruin