Roasacea

Rosacea is een veelvoorkomende chronische aandoening van het gezicht, die vooral gezien wordt bij vrouwen van middelbare leeftijd. De vier belangrijkste kenmerken zijn roodheid, couperose, papels (pukkels en bultjes) en pustels (puistjes). De oorzaak van rosacea is onbekend. De aandoening is goed te behandelen (beter gezegd te onderdrukken), maar zelden definitief te genezen.

wij verkopen speciale vetvrije producten en olievrije zon bescherming voor rosacea.

Kom rustig een test pakket halen. En maak afspraak voor gratis huis advies. vraag naar de brightning lijn.

rosaceaDaarnaast verkoop ik in de salon vetvrije cc crème (gekleurde dagcrème en minerale make up.)

Ook hebben wij speciale behandelingen in de salon om rosacea te verminderen en onder controle te houden.

De verschijnselen

Rosacea ontstaat meestal rond het 30e  levensjaar en komt meer bij vrouwen voor dan bij mannen. Zonlicht en andere vormen van warmte zullen bij de meeste mensen met rosacea verergeren .  Dat voeding een oorzaak kan zijn is nooit aangetoond, wel kan tijdelijke verergering van roodheid optreden door het drinken van alcohol en het eten van sterk gekruid voedsel.

Rosacea en Couperose: symptomen en verschillen

Rosacea is een chronische, onregelmatige ontstekingsziekte die  al begint bij de pubertijd maar zich vaak pas vanaf 2o jarige   leeftijd echt zichtbaar wordt. De aandoening valt binnen de categorie ‘overgevoelige huid’. Symptomen van Rosacea zijn onder andere een prikkende en branderige huid – symptomen die vaker worden genoemd door mensen met een overgevoelige huid.

Naast symptomen als een prikkende en brandende huid, vertoont de huid met Rosacea ook vaak roodheid op de wangen, de kin, de neus en het voorhoofd en zijn er vlekjes en puisten te zien op de huid. Soms raakt de huid rondom de ogen ook aangetast, dit kan leiden tot een zwellende ontsteking op het ooglid of tot bindvliesontsteking.

In het meest serieuze geval van Rosacea kan de huid verdikken en overtollig weefsel gaan vormen. Dit komt vaak tot uiting op de neus en staat bekend als Rhinophyma. Rhinophyma laat de neus er groot en bobbelig uitzien – iets wat bij anderen de verkeerde impressie van alcoholisme kan wekken. Bij patiënten kan Rhinophyma dus leiden tot zowel psychologisch als fysiek ongemak.

In tegenstelling tot een onzuivere huid, waarbij ook puistjes ontstaan, raken de poriën bij Rosacea niet verstopt en daarom is de huid eerder geneigd om droog te worden. En kan mensen vaak de huis behandelen met vet en olie nooit doen

De kenmerken

Rosacea is vooral gelokaliseerd op de neus, de wangen, het voorhoofd en de kin. De belangrijkste kenmerken van rosacea zijn blozen (vanzelf wegtrekkende roodheid), blijvende roodheid, pukkels en pustels (puistjes) en uitgezette bloedvaatjes (couperose). Blozen kan worden uitgelokt door emotie, warmte, zonlicht, alcohol, hete dranken en spijzen of de menopauze. Blijvende roodheid is het meest voorkomende kenmerk van rosacea. Daarnaast zijn er bij rosacea ontstekingsverschijnselen; deze komen vaak in aanvallen voor. Vaak bij stress of verminderde weerstand

Drie varianten

1.Vasculaire Rosacea

Deze variant van rosacea komt vooral veel voor bij vrouwen. Het is in dit geval heel duidelijk zichtbaar dat de huid gezwollen is en de kleine bloedvaatjes in de huid zijn duidelijk zichtbaar. Als iemand gaat blozen, kan dit heel erg lang duren, en in sommige gevallen zelfs blijvend zijn. De klant voelt hierbij duidelijk dat de aangezichtshuid gezwollen is en dat deze warm aanvoelt.

Bij de behandeling van dit type rosacea is het eerste doel om de triggers op te sporen die de roodheid veroorzaken, om deze vervolgens te vermijden. Ook het gebruik van irriterende make-up en huidverzorgingsproducten moet vermeden worden.

Als iemand met rosacea toch make-up wil gebruiken om de bloedvaatjes en de roodheid te verbergen, kun je speciale make-up adviseren die niet irriteert.

(minerale poeder. of foundation zonder olie en zonder parabenen(gratis testers  

 

2.Papulopustuleuze Rosacea

Dit type rosacea omvat alles wat ook voor het vorige type geldt, maar aangevuld met puistjes, bobbels en pukkels. Over het algemeen is dit type goed te behandelen met bepaalde soorten antibiotica.

 

Do & don’ts bij rosacea

Rosacea

-Trek en wrijf niet te hard op de huid.

-Gebruik geen zeep/cleanser met olie, maar een milde reiniging poeder voor de gevoelige huid.

-Gebruik producten voor de gevoelige huid . Zorg dat de huid niet droog en/of vocht arm is.

-Gebruik lauwwarm water, geen warm water. ( niet heet douchen)Gebruik zeker geen vapazone.

-Kies altijd voor een koele behandeling!

-Gebruik olievrije producten. Rosacea

Advies voor thuis

Geef als advies aan je klant mee om niet te warm te douchen/bad te nemen en/of gebruik te maken van de sauna. De klant kan het beste huidverzorgingsproducten gebruiken voor de gevoelige huid en een goede zonnebeschermer aanbrengen van minimaal factor 50. Met een speciale camouflagecrème kan de klant de roodheid verbergen. Vraag de klant om een dagboekje bij te houden wanneer  de rosacea verergert

rosacearosacearosacearosacea