Pedicure Houten geeft advies en info
Waarvoor moet ik naar de pedicure?
Man of vrouw, jong of oud: iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging. Of u nu veel zit, staat of loopt. Uw voeten
zijn uw trouwste onderdanen. Ze dragen u uw leven lang en brengen u waar u zijn wilt. Verstop ze daarom niet maar
geef ze de behandeling die ze verdienen. bij pedicure houten
Vreemd genoeg blijkt nog maar een klein deel van alle Nederlanders geregeld hun voeten te laten verzorgen, terwijl
we dit deel van ons lichaam toch extra zwaar belasten. Wist u dat wanneer de voeten pijn doen, ongemerkt ook de
houding kan veranderen? Daardoor kunnen weer knie-, heup-, rug- of nekklachten ontstaan. Het is daarom ook
logisch dat uw voeten extra aandacht verdienen. U kunt pijnlijke voeten gemakkelijk voorkomen of verhelpen door een
bezoekje aan een vakbekwame pedicure houten.
Ik kan u van veel ontstane ongemakken verlossen en ik help u in het voorkomen ervan. Niet alleen adviseer ik over de
manier waarop u uw voeten het beste kunt verzorgen maar kan uw ook van problemen afhelpen
Ik heb schimmelnagels
Een schimmelnagel wordt veroorzaakt door een huidschimmelinfectie. Schimmels zijn overal aanwezig op de huid en onder de nagelriem, maar veroorzaken een schimmelnagel wanneer de schimmel de huid binnendringt. Bij oudere mensen zijn de nagels minder elastisch en ontstaan er kleine scheurtjes in de nagels. Daarom hebben ouderen een grotere kans op een schimmelnagel.
Kalknagel of schimmelnagel?
Een schimmelnagel wordt in de volksmond vaak een kalknagel genoemd. Kalknagels en schimmelnagels zijn verschillende namen voor hetzelfde fenomeen. Iedere schimmelnagel is een kalknagel, maar niet iedere kalknagel is een schimmelnagel: er is pas sprake van een schimmelnagel als de kalknagel veroorzaakt wordt door een schimmel. De naam kalknagel kan bovendien misleidend zijn: er is namelijk geen kalk aanwezig bij een schimmelinfectie van de nagel, het heeft alleen betrekking op de uiterlijke kenmerken van de nagel.
Schimmelnagel behandelen
Bij pedicure Houten kunt u terecht voor schimmelnagelbehandeling. We vlakken de nagels af en u gaat 2 maal daags druppelen. In het ergste geval gaat u medicijnen halen bij de dokter. elke 6 weken maken we de nagels schoon en vlakken ze af. dit kan met een hele behandeling, maar ook met een deelbehandeling afhankelijk hoe erg de schimmel is. Daarnaast worden tijdens de behandeling u schoenen schimmelvrij gemaakt en nare geurtjes verdwijnen . dit bieden wij als extra service bij pedicure houten. dit apparaat is ook te koop bij ons voor thuis.
- Deel geen nagelschaartje met iemand anders.
- Was je voeten zonder zeep.
- Droog je voeten en tenen goed af na het douchen.
- Draag elke dag schone sokken van wol of katoen.
- Loop niet op blote voeten in natte ruimtes waar ook andere mensen lopen, zoals de kleedkamer in een zwembad.
- Draag ruime en goed ventilerende schoenen en wissel regelmatig van schoeisel.
Ingroeiende teennagels kom naar pedicure houten
Ingroeiende teennagels (vaak aan de grote teennagel) zijn een pijnlijke aandoening die zo snel mogelijk moet worden verholpen. Wij geven u tips om te voorkomen dat uw nagels gaan ingroeien, en leggen uit wat de pedicure voor u kan doen, om snel van de pijn te worden verlost.
Hoe ontstaan ingroeiende teennagels?
De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels is druk door slecht passende schoenen, het verkeerd – te kort – knippen van nagels en een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie. Zijwaartse druk van te smalle schoenen dringt de nagelwal over de nagel heen. Bovenwaartse druk door schoenen met te weinig ruimte in hoogte voor de tenen, duwt de nagel dieper in het nagelbed.
Verkeerd knippen
Als de nagel te kort wordt geknipt geeft dat schijnbaar een verlichting vanwege drukvermindering. Maar meestal zijn dan de gevolgen erger dan de kwaal. Het zachte gedeelte van de teentop kan zich dan over de teennagel krullen, zodat het ingroeien weer opnieuw begint. Nagels hebben juist een beschermende werking voor de zachte teentoppen. Teennagels dienen altijd minimaal 1 millimeter uit te steken voorbij de teentoppen. Een ander veelgemaakte fout is, dat men de hoek van de nagel schuin weg knipt. Dit om direct pijnverlichting te geven. Hierdoor kan de nagel steeds dieper in het zachte weefsel van de nagel wal binnendringen. Vaak is er ook nog sprake van een beschadiging door knippen, waardoor zich als het ware een scherpe splinter vormt welke nog makkelijker in het zachte weefsel dringt. Wanneer uiteindelijk de nagel dieper in het zachte weefsel binnendringt, ontstaat er een ontsteking. De huid wordt dan rood, glanzend en gespannen. Een kloppende pijn in de teen die gevoelig is bij de minste aanraking is het gevolg. In veel gevallen speelt meer dan één van de genoemde factoren een rol.
Behandeling
Probeer niet zelf langdurig een ingroeiende nagel te behandelen. De pedicure heeft daartoe instrumenten en medicamenten en kan er voor zorgen dat de nagel optimaal glad wordt gemaakt en eventueel dunner gefreesd. Bovendien kan de pedicure houten er voor zorgen dat de nagel drukvrij komt te liggen. Verder heeft zij diverse technieken voorhanden om herhaling van ingroeien te voorkomen.
Hoe kunt u ingroeiende teennagels voorkomen?
Wanneer u aandacht schenkt aan de volgende punten kunt u deze pijnlijke aandoening voorkomen:
- knip teennagels altijd recht en niet te kort
- knip nooit hoekjes van de teennagel rond af
- vijl ook de teennagels netjes glad zoals uw vingernagels
- draag schoenen die voldoende ruimte bieden aan de tenen, zowel in breedte als in hoogte
- heeft u teennagels die de neiging hebben aan de zijkanten naar binnen te krullen, laat een pedicure u dan adviseren over de mogelijkheden om de nagelgroei te reguleren.
Wacht niet te lang met een bezoek aan de pedicure na de eerste symptomen van een ingroeiende nagel. Dit voorkomt pijnlijke ontstekingen.
Likdoorn, hoe behandel je een eksteroog
Veel mensen hebben last van voetkwalen zoals een likdoorn.
Zo’n pijnlijke eeltpit wordt ook wel eksteroog of clavus genoemd.
Heb je last van de likdoorn kun je het beste zo snel mogelijk met een behandeling starten en de oorzaak weg proberen te nemen.
Behandeling door een pedicure kan vaak uitkomst bieden kom naar pedicure Houten
Wat is een likdoorn?
Een likdoorn is een eeltplek die in de kern naar binnen groeit. De eeltgroei wordt door de huid bevorderd om de weke delen te beschermen. Als de eeltgroei gaat woekeren kan er een eeltpit of likdoorn te voorschijn komen.
Vaak ontstaat deze eksteroog door voetafwijkingen of drukpunten in schoeisel. Ook bij overgewicht kan er snel te veel belasting op de voet komen waardoor er meer eeltvorming ontstaat. Er zijn trouwens meerdere vormen van likdoorns.
Weke likdoorn
De weke likdoorn zie je vaak tussen de tenen. Het is een pijnlijke plek die bijvoorbeeld aan de binnenkant van je kleine teentje voor komt. De huid is daar vrij zacht en de likdoorn zal daardoor meestal ook wat zachter van structuur zijn.
Zaadlikdoorn
De zaadlikdoorn komt vaak meer over de hele voetzool voor. Door een droge, ongezondere huid ontstaan er dan soms pitjes die op zich niet eens zo pijnlijk zijn.
Gewone likdoorn
De gewone likdoorn ziet er uit als een witte/gelige eeltplek met een kern. Dit is wat men in de volksmond ook de eksteroog noemt. De huid wordt harder en groeit in het midden naar binnen. De eksteroog kan bijvoorbeeld boven op een teen zitten of aan de zijkant van je voet.
(Neuro)vasculaire likdoorn
Een (neuro)vasculaire likdoorn is een eksteroog waarbij de bloedvaatjes mee groeien in de eelplek. Als ook de zenuwuiteinden meegroeien wordt er van een neurovasculaire likdoorn gesproken. Deze eksterogen zijn zeer pijnlijk.
Behandeling van de likdoorn
Oorzaak wegnemen
De behandeling van een likdoorn begint met kijken naar de oorzaak. Is dit probleem veroorzaakt door schoeisel dan kan het verstandig zijn om andere schoenen te dragen. Is het een medisch probleem kan er gekeken worden of er met behulp van zooltjes of andere hulpmiddelen iets aan de stand van de voeten gedaan kan worden. Door de drukplek weg te nemen zal de likdoorn niet meer geactiveerd worden om te groeien.